Schoorsteenveegbedrijf de Wijkers

SCHOORSTEENKAPPEN

Wij hebben voor u verschillende soorten schoorsteenkappen, voor de verschillende klachten!
Hierbij geven wij u een overzicht hiervan met de bijbehorende uitleg, welke kap geschikt is voor welk schoorsteenprobleem.

Schoorsteenbedrijf De Wijkers aanvaardt geen aansprakelijkheid voor roetschade's door achterstallig onderhoud en foutieve aansluitingen van kachels en haarden.

FIREMASTER

De Firemaster schoorsteenkap oftewel de zo genoemde trekkap. Speciaal voor open haarden. De Fire Master®-kap is zo vormgegeven dat de windkracht rond de schoorsteen gebruikt wordt om een opwaartse trek te verkrijgen, zodat rookgassen uit het afvoerkanaal gezogen worden. De Fire Master®-kap geleidt water van het afvoerkanaal weg. Het gevolg is een goede bescherming tegen regeninslag. De Fire Master®-kap is tevens voorzien van vogelgaas, om vogelnesten en verstoppingen tegen te gaan. Met afneembare bovenkant. Tevens leverbaar in RVS.

Schoorsteenveegbedrijf de Wijkers

COMBIMASTER

Een combimaster is bedoeld voor het plaatsen op ontluchtings- en ventilatiekanalen.Beschermt het kanaal volledig tegen vogels d.m.v. vogelgaas. Voorzien van een veegluik. Bij gebruik op een gasgestookt kanaal ook in RVS leverbaar. Beschermt het kanaal tegen regeninslag

Schoorsteenveegbedrijf de Wijkers

REGENKAP

Beschermt het kanaal alleen tegen regeninslag.

Schoorsteenveegbedrijf de Wijkers

KRAAIENKAP
Beschermt het kanaal tegen vogels d.m.v. tralies
Ook geschikt als bladvanger in de dakgoot.

Schoorsteenveegbedrijf de Wijkers

ROTORVENT
Bevordert een goede trek voor een prima vuur in uw openhaard, voor zowel gas als hout.
De Rotormaster is een windgedreven schoorsteenkap met hoge prestaties. De roterende turbine zorgt voor afzuiging van lucht en rookgassen. Uitermate geschikt voor openhaarden, houtkachels en allesbranders. De schoorsteenkap wekt een onderdruk op in de schoorsteen. Mede hierdoor wordt ook terugslag verhindert.

Schoorsteenveegbedrijf de Wijkers